Hlavní obsah

Muž z Chomutovska měl sexuálně zneužívat pět nezletilých chlapců

Právo, Aleš Pelikán
Ústí nad Labem

Z pohlavního zneužívání pěti chlapců mladších 15 let se od středy před senátem Krajského soudu v Ústí nad Labem zpovídá 44letý z Chomutovska. Jednoho z nezletilých měl také pod pohrůžkou těžké újmy donutit k pohlavnímu styku. Hrozí mu až 12 let vězení. Svou vinu před soudem odmítl.

Foto: Aleš Pelikán, Právo

Obžalovaný u soudu

Článek

K činům mělo docházet hlavně v období loňských prázdnin. „V místnosti dětského pokoje a ložnice spojené s obývacím pokojem se dotýkal penisu nezletilého poškozeného, a to tak, že nezletilému nejméně v pěti případech penis hladil,“ popisuje jeden ze skutků obžaloba.

Podle ní měl osahávat i jiné chlapce, dalšímu pak pouštěl film s pornografickou tematikou. Jednoho ze starších chlapců měl pod pohrůžkou újmy nutit k vysvléknutí a strpění sexuálních praktik.

Za všechny činy si obžalovaný, který je nyní v litoměřické vazební věznici, vysloužil obvinění nejen ze zločinu pohlavního zneužití, ale i přečinu ohrožování výchovy dítěte a zvlášť závažného zločinu znásilnění.

Obžalovaný muž před senátem svou vinu odmítl. „Za mě přísahám, že se nic z uvedeného nestalo,“ prohlásil ve své obsáhlé výpovědi. Jedná se prý o manipulaci několika osob vůči němu. Roli prý mohl hrát i údajně odcizený majetek a spory o něj.

Soudní jednání je naplánováno až do pátku.

Reklama

Výběr článků

Načítám