Hlavní obsah

Muž z Bruntálska měl 18 let týrat partnerku

Právo, plk
Bruntál

Ponižování, urážky i bití trpělivě snášela od svého šestapadesátiletého partnera osmačtyřicetiletá žena z Bruntálska. Muž týral podle policie ženu dlouhých 18 let. Za tu dobu musela být žena několikrát ošetřena poté, co ji druh zbil. Nikdy to však nikomu neřekla.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Muž měl ženu v místech pobytu na Bruntálsku a Rýmařovsku dlouhodobě napadat slovně i fyzicky. „Opakovaně jí způsoboval zranění, která si nechala ošetřit v nemocnici, ale nikdy neuvedla původ svých zranění,“ informovala bruntálská policejní mluvčí Pavla Jiroušková. Dodala, že utiskovaná žena trpěla kvůli dlouholetému týrání i psychickými problémy.

Týrané ženě však přece jen nakonec došla trpělivost a po jednom z dalších napadení vše oznámila policistům. „Podezřelého jsme zadrželi, ještě ten den ho policejní komisař obvinil ze zločinu týrání osoby žijící ve společném obydlí. Muže jsme také vykázali z obydlí na 10 dní. Policejní komisař podal podnět k návrhu na vzetí obviněného do vazby,“ sdělila policejní mluvčí s tím, že muži hrozí až osmiletý pobyt za mřížemi.

V tomto týdnu se jedná už o druhý případ, kdy bruntálští policisté vykázali podezřelého na 10 dní z domu. Za pět měsíců letošního roku řešili celkem osm případů týrání osoby žijící ve společném obydlí. „Mnohdy se jednalo o případy, že týraná osoba věc oznámila až po mnoha letech utrpení,“ připojila Jiroušková.

Reklama

Výběr článků

Načítám