Hlavní obsah

Muž vylezl na střechu Kliniky, po policistech házel cihly

Novinky, jap

Na střechu Kliniky na pražském Žižkově vylezl v noci na úterý muž, který odtamtud házel po policistech cihly. Ze střechy slezl sám až po osmi hodinách vyjednávání, sdělila Novinkám policejní mluvčí Iveta Martínková. Je možné, že se muž inspiroval případem z minulého týdne, kdy Lotyš vylezl na cimbuří budovy v centru Prahy a taktéž házel dolů cihly.

BEZ KOMENTÁŘE: Muž vylezl na střechu Kliniky a po policistech házel cihlyVideo: Novinky

 
Článek

Policisté si muže na střeše Autonomního sociálního centra Klinika všimli krátce po půlnoci. Na místo zamířilo několik policejních hlídek, hasiči a záchranáři.

„Muž, který v minulosti docházel na léčení do psychiatrické léčebny, vylezl na střechu objektu, ze které odmítal slézt,” řekla Martínková.

Policisté budovu obklíčili. K muži dorazil policejní vyjednavač. Kromě ponožek a láhve vody muž na střeše nic nepožadoval. Chvílemi se procházel po střeše a současně křičel. Vadí mu prý „vláda Andreje Babiše i jeho podnikání”. Ohrazoval se proti českým médiím i samotné Klinice.

„Krátce před osmou hodinou ráno muž ze střechy sám slezl,” dodala mluvčí.

Jeho psychický stav teď budou zkoumat lékaři.

Jedná se o již druhý podobný případ v posledních dnech, kdy na střechu budovy vylezl člověk, který pak po lidech házel cihly. Před několika dny vyjednával stejný policejní vyjednavač s mužem, který v centru Prahy vylezl na věžičku skladu Národního divadla. Po téměř 15 hodinách vyjednávání ho zpacifikovala zásahová jednotka pomocí taseru.

BEZ KOMENTÁŘE: Muže na věžičce skladu Národního divadla zpacifikovala zásahová jednotkaVideo: Novinky

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám