Hlavní obsah

Muž v Teplicích vytáhl na manžele plynovou pistoli kvůli jinému náboženství

Teplice

Policie vyšetřuje incident několika lidí kvůli náboženskému vyznání v Teplicích. Po hádce jeden z nich vytáhl plynovou pistoli a začal vyhrožovat manželskému páru. Policisté zadrželi a obvinili dva lidi.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Incident se odehrál v sobotu v šanovském parku v Teplicích, kde se střetlo několik lidí kvůli odlišnému náboženství. Cizince na pomoc přijel její manžel a chtěl si vše vyjasnit s mužem, který měl jeho manželce vyhrožovat.

Podle svědkyně, která na konflikt upozornila na sociálních sítí, šlo o útok na muslimskou rodinu při každoroční akci pojídání čuníka.

„Konflikt vyvrcholil ve chvíli, kdy měl čtyřicetiletý muž, který ženu předtím verbálně napadl, vytáhnout svou plynovou pistoli, kterou prý natáhl a mířil s ní na manžela poškozené. Přitom mu měl vyhrožovat zabitím kvůli jeho náboženskému vyznání,“ informoval v úterý mluvčí policie Daniel Vítek.

Policie pistolníka zadržela a spolu s ním také 44letou ženu, která podle ní muže slovně napadla a vyhrožovala mu zabitím kvůli jeho nekřesťanskému náboženském vyznání.

„Policisté bezprostředně po incidentu podezřelého muže a ženu zadrželi, následně byli obviněni z přečinu násilí proti skupině obyvatel a jednotlivci. Oba jsou vyšetřováni na svobodě, bližší okolnosti celého případu prověřují tepličtí kriminalisté,“ uzavřel Vítek.

Reklama

Výběr článků

Načítám