Hlavní obsah

Muž v Praze nestihl projít turniketem na WC, rozhodl se dovnitř prokopat

Novinky, kub
Praha

Pražská policie pátrá po pachateli, který v polovině srpna poničil turniket u vstupu na WC v obchodním domě v centru metropole. Zaplatil sice v automatu, nevšiml si ale, že se dvířka otevřela. Po jejich automatickém zavření se rozhodl, že se dovnitř prokope.

Muž se prokopal skrz turniket na WC v obchodním doměVideo: Policie ČR

 
Článek

Incident, který se stal 11. srpna večer v nákupním centru v ulici Spálená, zaznamenala bezpečnostní kamera. Policistům se zatím nepodařilo pachatele určit, takže se nyní obracejí na veřejnost s prosbou o pomoc při pátrání.

„Postupoval sice zjevně podle návodu na pokladně, nicméně přehlédl, že se mu po vhození peněz a čekání na stvrzenku skleněná dvířka turniketu otevřela a posléze zase zavřela,“ uvedl mluvčí policie Tomáš Hulan.

Na záběrech je pak vidět, jak muž zavřený turniket překonal tak, že ho postupně rozkopal.

Muž by mohl vše vysvětlit a zaplatit

„Zda se tam potřeboval dostat s ohledem na nutnost vykonání potřeby, nebo jen z principu, kdy za žádnou cenu nechtěl oželet investované peníze, to je otázkou, na kterou zatím neznáme odpověď,“ zmínil Hulan.

Oprava poničeného turniketu stála poškozenou firmu podle mluvčího 47 tisíc korun. Případ policie vyšetřuje jako poškození cizí věci, za které hrozí až roční vězení.

„Pokud pána na záběrech bezpečnostní kamery poznáváte, předejte nám prosím informace k jeho osobě na lince 158. Samozřejmě je také stále nasnadě varianta, že se hledaný může přihlásit na kteroukoli policejní služebnu sám a vše vysvětlit, případně uhradit škodu,“ dodal Hulan.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám