Hlavní obsah

Muž v tramvaji požádal o místo pro ženu o berlích. Zmlátili ho, svědci utekli

– Liberec

Policisté z Liberce pátrají po dvou mužích ve věku okolo 25 let, kteří v polovině ledna v centru Liberce napadli 29letého spolucestujícího. Nelíbilo se jim, že si během jízdy dovolil upozornit 15letého chlapce, aby vstal ze sedačky a pustil sednout seniorku opírající se o francouzské hole.

Napadení cestujícího v LiberciVideo: Policie ČR

 
Článek

Konflikt vypukl v tramvaji směřující z Horního Hanychova k terminálu Fügnerova. Zatímco 15letý mladík přání o uvolnění místa ihned bez protestů vyhověl, věc začal řešit muž, který původně seděl před chlapcem.

„Začal 29letého muže vulgárně urážet a vyhrožovat mu, že ho zbije, protože si – podle jeho slov – nebude dovolovat někoho zvedat ze sedačky,“ popsala začátek incidentu mluvčí policie Ivana Baláková.

Agresor po devětadvacetiletém muži vystartoval, když tramvaj odjížděla ze zastávky u vlakového nádraží. Na další zastávce U Rybníčku navíc do tramvaje nastoupil útočníkův známý a slovně se pak do 29letého muže pustili oba dva. „Znovu mu vyhrožovali, že ho zbijí,“ líčila policejní mluvčí.

Policie obvinila 20letého mladíka, který zmlátil muže do bezvědomí

Krimi

Muže se nikdo nezastal

A na další zastávce Fügnerova vše vygradovalo. Jeden z dvojice útočníků muži nejprve plivnul do obličeje a zasypal ho dalšími urážkami a výhrůžkami. A když všichni tři vystoupili, neznámí útočníci cestujícího fyzicky napadli.

„Jeden z nich ho držel zezadu za paže, aby mu znemožnil pohyb, a druhý ho bil pěstmi do obličeje. V té době kolem procházely desítky lidí. Nenašel se ale nikdo, kdo by byl muži ochotný pomoci třeba jen přivoláním policistů nebo strážníků. A to ani ve chvíli, kdy muž pod ranami útočníka upadl na zem,“ doplnila Baláková s tím, že napadený si na tísňovou linku musel zavolat sám.

Foto: Policie ČR

Podezřelí z napadení muže v Liberci.

Foto: Policie ČR

Podezřelí z napadení muže v Liberci.

Když se na muži agresoři vybili, utekli do hlavního vchodu obchodního centra Fórum, kde je zachytila bezpečnostní kamera.

Policisté incident vyšetřují jako výtržnictví, útočníky ale dosud nevypátrali, a proto snímek z obchodního centra nyní zveřejnili. S jeho pomocí hledají svědky incidentu nebo ty, kteří by s vypátráním agresorů mohli pomoci.

Oběma mužům mělo být kolem 25 let. Jeden z nich měl na sobě modré pracovní kalhoty a šedou mikinu s kapucí. Byl vysoký zhruba 165 až 170 cm, spíše obézní postavy. Měl černé vlasy a kulatý obličej. Jeho známý byl rovněž oblečený do modrých pracovních kalhot a šedé mikiny a měl na sobě reflexní vestu, kterou si později svlékl a nesl ji v ruce. Vysoký byl asi 170 centimetrů, měl štíhlou postavu a černé vlasy.

Svědky hledal marně

Podle policie měl incident smutnou dohru i těsně po tom, co agresoři uprchli. Napadený totiž žádal svědky události, aby na místě setrvali do příjezdu policie anebo mu alespoň dali na sebe telefonní číslo, aby je policisté mohli kontaktovat. Vyhověla mu ovšem jen jedna svědkyně.

Zfetovaný taxikář se pokusil zákazníka zabít kosou

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám