Hlavní obsah

Muž v hábitu nabízel duchovní literaturu, skončilo to osaháváním postižené dívky

Právo,
Broumov

Policie v Broumově na Náchodsku vyšetřuje případ sexuálního obtěžování mentálně postižené dívky. Podezřelý muž v barevném hábitu jí nabízel duchovní literaturu a pak podle vyšetřovatelů ji zatáhl do uličky a osahával. Policie muže za pár hodin po oznámení opatrovníků dívky dopadla, ten se k činu přiznal.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Článek

„Oznámení, které policisté přijali v pondělí od opatrovníků poškozené, vypadalo zpočátku poněkud nepravděpodobně,“ připustila policejní mluvčí Eva Prachařová.

Mladou ženu totiž prý obtěžoval nějaký člověk v barevném hábitu. Nejprve jí měl nabízet duchovní literaturu a pak ji zatáhnout do uličky a osahávat na intimních partiích. Oznámení přesto kriminalisté nevzali na lehkou váhu a začali ho ihned prověřovat.

„Nakonec v ulicích Broumova skutečně objevili podle dívkou uvedeného popisu muže – prodejce literatury. Ihned ho zadrželi a převezli na služebnu,“ pokračovala mluvčí.

Muž se k jednání podle Prachařové přiznal. Vzhledem k tomu, že muž měl při svém jednání využít zjevné bezbrannosti mladé ženy, policejní vyšetřovatelka s ním zahájila zkrácené přípravné řízení pro přečin znásilnění. Nyní mu hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až pět let.

Reklama

Výběr článků

Načítám