Hlavní obsah

Muž umlátil dvouměsíčního syna a pak ho schoval do mokřadu. Dostal 15 let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pardubice

Patnáct let ve věznici se zvýšenou ostrahou by měl strávit Rumun Robert Alexandru Neagu (29). Krajský soud v Pardubicích ho na základě dohody obžalovaného a státní zástupkyně uznal vinným z vraždy jeho dvouměsíčního syna. Mrtvolu dítěte objevili policisté loni na konci září v mokřadu za Přeloučí.

Muž dostal za vraždu syna 15 letVideo: Ludmila Žlábková, Právo

 
Článek

Po dítěti začala policie pátrat poté, co ji rumunští kolegové informovali, že v Přelouči na Pardubicku žije 28letý Rumun s přítelkyní, jejíž dvouměsíční syn měl zemřít za podivných okolností. Rumunskou policii kontaktovali rodiče obžalovaného.

Kvůli pláči ubil partnerčino dítě, tělo společně ukryli v mokřadu na Pardubicku

Krimi

„Dítě usmrtil loni 26. září mezi 21. a 22. hodinou v pokoji v podkroví rodinného domu po předchozím požití alkoholických nápojů. Udeřil ho nejméně šesti až osmi údery rukou a mobilním telefonem do hlavy,“ stálo v obžalobě.

Důvod útoku byl malicherný. Muži se nedařilo dítě utišit, když se o ně staral a dával mu pít. Matka dítěte v té době údajně spala pod vlivem alkoholu v místnosti.

Foto: Ludmila Žlábková, Právo

Patnáct let si odsedí Rumun Neagu za vraždu vlastního syna.

„Způsobil poranění hlavy spočívající v úrazovém otoku mozku při rozsáhlém vnitrolebečním krvácení, pohmoždění mozku a tříštivou zlomeninu lební klenby, v důsledku čehož poškozený nezletilý bezprostředně zemřel,“ popsala následky útoku státní zástupkyně Lenka Faltusová.

Kamarád leží zbitý v bahně, hlásil muž v Pardubicích. Nakonec ho obvinili z pokusu o vraždu

Krimi

Obžalovaný mrtvého syna druhý den ráno schoval do cestovního kufru, který odpoledne umístil do kočárku a odjel s ním na polní cestu. Kočárek následně ukryl v travním porostu, zatímco cestovní kufr i s tělem schoval pod keř a zakryl trávou.

Cítí se vinen

Obžalovaný Neagu při odchodu ze soudní síně řekl novinářům, že se cítí vinen.

V průběhu vyšetřování nejprve zapíral, pak se přiznal, pak doznání zase odvolal, aby se nakonec opět přiznal. Součástí dohody o vině a trestu je i 200tisícové odškodné pro sestru zavražděného dítěte. Naopak matka chlapce byla se svým požadavkem na odškodnění ve výši 10 milionů korun odkázána na občanskoprávní soud.

Za ubodání dvou krajanů poslal soud cizince na 18 let do vězení

Krimi

„Poškozená nejen nepřišla k jednání u soudu, ale vzhledem k přijaté dohodě se u hlavního líčení neprováděly důkazy, proto neměl soud možnost o jejím návrhu kvalifikovaně rozhodnout. Ovšem i kdybychom dokazování prováděli, byl by výrok zřejmě stejný. Nepřisoudili bychom jí žádnou částku, protože už z přípravného řízení je dostatek důkazů, jakým způsobem se k nezletilému chovala,“ uvedla předsedkyně senátu Anna Sobotková s dodatkem, že více nechce tyto okolnosti rozebírat.

„Nedopustila se žádného trestného činu vůči tomu nezletilému poškozenému. Ten útok realizoval obžalovaný sám. Pokud došlo k ukrytí dítěte, pak to není trestný čin, to je přestupek proti pohřebnictví,“ vysvětlila státní zástupkyně Faltusová, proč nebyla spolu se svým druhem obžalována i matka dítěte.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám