Hlavní obsah

Muž se zastřelil v tramvaji, když ho pronásledovala policie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Ve středu večer se na Vídeňské ulici v Brně zastřelil 40letý celostátně hledaný muž z Českých Budějovic, který měl na svědomí loupežná přepadení taxikářů na Brněnsku a jedno na Jihlavsku. Zastřelil se v okamžiku, kdy speciální policejní jednotka obklíčila tramvaj a vyzvala ho, aby se vzdal. Přiložil si zbraň k hlavě a vystřelil.

Článek

Posledního přepadení taxikáře se muž dopustil krátce před incidentem v tramvaji. Přepadení nahlásil taxikář a policisté se ihned vydali po stopách pachatele.

"Když se policisté přibližovali k tramvaji, muž sklonil hlavu do tašky, kterou si vezl. Ukrýval v ní zbraň, kterou se zastřelil," popsal událost náměstek brněnského policejního ředitele Karel Pospíšil. Zdůraznil, že hlídka nebyla schopna činu zabránit. V okamžiku sebevraždy byla v tramvaji jedna žena a řidič.

Podle policistů si muž vzal ve středu odpoledne taxi a nechal se odvézt do Radostic na Brněnsku. Tam vystoupil a se zbraní přinutil řidiče vydat hotovost. Pak se nechal odvézt na konečnou tramvaje do Brna - Starého Lískovce.

Poté zavolal přepadený řidič na policii. Do terénu ihned vyrazila hlídka, která měla muž zatknout. Policisté nechali tramvaj odstavit na bezpečném místě. Jakmile se však přiblížili k vozu, vyšel smrtící sebevražedný výstřel.

Na muže vydal Okresní soud v Českých Budějovicích příkaz k zatčení v roce 2005 pro podvod.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám