Hlavní obsah

Muž se brutálně pomstil matce, vyhodil jejího psa z jedenáctého patra

– Brno
Právo, pko

Těžko pochopitelný čin má na svědomí jednapadesátiletý muž z Brna. Aby se totiž pomstil matce, se kterou bydlel, rozhodl se pomstít na jejím psovi, kterého hodil z jedenáctého patra.

Foto: Václav Jirsa, Právo

Ilustrační foto

Článek

Případem se zabývali kriminalisté, kteří na základě zjištěných informací a výsledků pitvy psa muže v těchto dnech obvinili z trestného činu týrání zvířat, za který může ve vězení strávit až tři roky.

Případ se odehrál krátce po Vánocích, kdy se muž vydal na nákup a vzal vyvenčit i psa své matky. V obchodě si koupil i nějaký alkohol na posilněnou a opileckou kuráž se rozhodl vybít na psovi. S fenkou kolie vyšel až do jedenáctého patra a pak ji hodil schodišťovou šachtou dolů. Nebohý pes neměl žádnou šanci přežít.

„Velkou ránu uslyšela sousedka, která informovala policii i majitelku zvířete. Policisté na místě zjistili, že muž se údajně nepohodl se svojí matkou a zřejmě z tohoto důvodu psa zabil. Muž byl navíc silně podnapilý, při dechové zkoušce, která byla provedena asi po dvou hodinách na služebně, nadýchal 2,26 promile alkoholu,“ uvedla k případu policejní mluvčí Andrea Straková.

Reklama

Výběr článků

Načítám