Hlavní obsah

Muž podle obžaloby sexuálně terorizoval čtyři ženy

Právo, Svatava Hernandezová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

U plzeňského krajského soudu v úterý začalo hlavní líčení s třiatřicetiletým mužem z Karlovarska, který podle obžaloby znásilňoval dvě bývalé manželky a dvě družky. Poslední z žen se měl přitom pokusit uškrtit. Petr Hanka se přiznal pouze k sexuálnímu násilí u první manželky.

Foto: Petr Kudláček

JUDr. Michal Hašek při kontrole požární techniky

Článek

Podle obžaloby Hanka znásilňoval svou první ženu Jitku od léta roku 1997. Při souloži jí bránil dýchat, hlavu jí přikryl polštářem či ji připoutal za ruce k dětské postýlce. Manželka se s ním později rozvedla, protože jí začal vyhrožovat smrtí a vykopaným hrobem.

Hanka se podruhé oženil, ovšem jeho násilné praktiky brzy pocítila i druhá manželka Pavlína. Tu podle obžaloby bil a znásilňoval i v době, kdy byla v rizikovém těhotenství.

Počátkem dubna 2001 se jeho obětí měla stát družka Dominika a loni v květnu družka Olga. Právě poslední v řadě pak sex s Hankou málem zaplatila životem. Při styku obžalovaný Olgu pokousal, rdousil a pomočil, nakonec upadla do bezvědomí. Podle znalců jen náhodou u ní nedošlo k smrtelné zástavě srdce.

Obžalovanému hrozí 15 let

Hanka se přiznal pouze částečně a to v případě jeho prvního manželství. Pokus o vraždu však odmítl. "Nikdy mi neřekla (pozn. red. - jeho první žena), že by se jí to nelíbilo a navíc se mnou udržovala intimní styky i poté, co jsem se podruhé oženil a druhá žena o mě neměla zájem. Neměl jsem problémy s manželkami, jen v případě Olgy mi ty ruce šly na krk. Nepamatuji si ale, že bych jí hlavu přikrýval polštářem, nebo ji kousal," uvedl Hanka již v přípravném řízení.

Zároveň připustil, že na ženy zaútočil vždy, co se napil alkoholu.

Líčení pokračuje výslechem svědků. Soud vyloučil veřejnost z účasti na hlavním líčení po dobu výpovědí poškozených žen a jejich rodinných příslušníků. Muži hrozí až 15 let vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám