Hlavní obsah

Muž podezřelý z vraždy bil při zatýkání policistku golfovou holí

Právo, zaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Plzeňští kriminalisté v neděli dopadli muže, který je podezřelý, že v sobotu v Plzni zřejmě bezdůvodně zavraždil seniora. V rukou už navíc mají i vražednou zbraň. Policisté u osmadvacetiletého muže z jihu Čech zahájili trestní stíhání, hrozí mu až osmnáct let za mřížemi. Při zatýkání rovněž vzdoroval a zranil policistku golfovou holí.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Tělo ubodaného jednasedmdesátiletého muže našel kolemjdoucí v Těšínské ulici nedaleko plzeňské stavby Carimex, kde pobývají bezdomovci a narkomani. Policisté pátrali po pachateli i v noci, v neděli pak byli přivoláni do jedné z obcí na Rokycansku, kde došlo k vloupání do zemědělského objektu.

„Pachatel byl vyrušen a utekl. Policejní hlídka prohledávala okolí, když si policistka všimla schovaného muže. Dle zákona jej vyzvala, aby opustil ukrýt, ale muž nereagoval a policistku dokonce napadl golfovou holí. V tu chvíli na místo dorazil i psovod se svým psem a muže společně zpacifikovali a zajistili,“ popsala zásah mluvčí policie Martina Korandová.

Zřejmě zranil také ženu

Později vyplulo na povrch, že právě zadržený muž by mohl být pachatelem vraždy seniora. Policisté ho obvinili z vraždy a násilí proti úřední osobě. „V současné době čekáme na výsledky soudní pitvy, policisté nalezli i pravděpodobnou zbraň, přesněji řečeno nůž, kterou pachatel použil,“ upřesnila Korandová.

Podezřelý muž čelí obvinění také z ublížení na zdraví, policisté totiž během vyšetřování zjistili, že pravděpodobně zaútočil také v sobotu ráno na třiapadesátiletou ženu u autobusové zastávky U Prazdroje nedaleko Carimexu. „Žena si všimla muže, který se za ní následně vydal. V chůzi pokračovala a najednou ucítila říznutí do nohy. Když se otočila, spatřila muže, jak již utíkal pryč,“ dodala mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám