Hlavní obsah

Muž odsouzený na 26 let za ubodání tříleté dcerky spáchal sebevraždu

Právo, Aleš Fuksa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sebevraždu spáchal v minulých dnech ve vězení 29letý vrah své tříleté dcerky z Uherskohradišťska. Právu informaci o sebevraždě vězně potvrdila mluvčí vězeňské služby Petra Kučerová. Zlínský soud poslal muže koncem října na 26 let do vězení, o sebevraždu se údajně pokusil již dříve.

Foto: Právo

Soud s mužem obžalovaným z vraždy dcery

Článek

„Jediné, co mohu potvrdit, je, že z minulých dnů řešíme v jedné ze svých věznic sebevraždu odsouzeného,“ sdělila mluvčí Právu.

S informací přišel v pondělí Deník. V některých médiích se objevilo, že mělo k sebevraždě dojít v olomoucké vazební věznici. „To bych ráda vyvrátila. V Olomouci k sebevraždě nedošlo,“ podotkla Kučerová.

O sebevraždu se muž nepokusil poprvé, v minulých měsících se o ni snažil ve vazební věznici, to bylo ještě před vyslechnutím rozsudku. Za ubodání své tříleté dcery měl muž strávit ve vězení podle verdiktu Krajského soudu ve Zlíně 26 let. [celá zpráva]

Soud s mužem obžalovaným z vraždy dceryVideo: Aleš Fuksa, Právo

Vraždy tříleté dcerky a pokusu o vraždu pětiletého syna se měl muž podle obžaloby dopustit loni v září v záchvatu vzteku a bezradnosti z rozpadajícího se partnerského vztahu. Po útoku na své děti chtěl zabít i sebe, když spolykal hypnotika. K brutálnímu činu se doznal. Tvrdil, že jednal pod vlivem alkoholu a prášků.

Zaútočil i na syna

„Uvědomuji si, co jsem způsobil. Je to naprosto strašné. Celkově si to nikdy neodpustím. Je mi to strašně líto. Celé rodiny, všeho, co se stalo,“ uvedl již dříve ve své závěrečné řeči před soudem.

Bezbranné dívce zasadil v jejím dětském pokoji 16,5 centimetru dlouhým nožem nejméně osmnáct bodnořezných ran do hrudníku, z nichž nejméně dvě přímo zasáhly srdce.

Poté měl přejít do obývacího pokoje a tam zaútočit na pětiletého syna. I jej se pokusil bodnout, zranil ho na krku. Hoch se bránil, křičel a útočníka kousl do prstu.

„Obžalovaný se tím dopustil zvlášť surovým způsobem zločinu vraždy, a to v případě vlastního dítěte ve věku, kdy se není schopné reálně bránit, svému rodiči důvěřuje a považuje jej za nejbližší osobu,“ uvedl u soudu státní zástupce Martin Malůš.

Reklama

Výběr článků

Načítám