Hlavní obsah

Muž odřízl hadici u sporáku a zapálil ji před zraky policistů

Právo, hon
Ostrava

Jen málo podle policie chybělo o víkendu k výbuchu v činžovním domě v Ostravě-Michálkovicích. Pětadvacetiletý muž podle policie napadl svoji partnerku a její dceru a následně pustil v bytě plyn.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Událost se seběhla v sobotu po deváté hodině večerní. Policisté na místo dorazili na základě oznámení, podle kterého muž napadl svou partnerku a její sedmnáctiletou dceru. Následně utekl do podkrovního bytu. Po příjezdu policie muž vyhrožoval sebepoškozením.

„Aby umocnil své výhrůžky, vyhodil kuchyňský nůž z okna. Ten dopadl na zem poblíž služebního vozidla a naštěstí nikoho nezranil. Muži zákona se za podezřelým vydali do domu, kde už na chodbě byl cítit silný zápach plynu,“ uvedla mluvčí. Policisté následně do bytu vnikli násilím.

Senior zemřel po pádu přes řidítka na výletě s rodinou

Krimi

„Při vstupu do bytu cítili ještě silnější zápach plynu. Svým bezprostředním jednáním zakročili proti muži, který přeřezal pancéřovou pogumovanou hadici přívodu plynu k plynovému sporáku. Tu následně před zakročujícími policisty zapálil,“ dodala mluvčí.

Nakonec k výbuchu ani požáru nedošlo. „Policisté muže zadrželi, uzavřeli přívod plynu a z domu následně evakuovali deset osob,“ dodala mluvčí s tím, že násilníkovi byla dechovou zkouškou naměřena dvě promile alkoholu. Muž je nyní obviněn z obecného ohrožení a soud ho vzal do vazby.

Reklama

Výběr článků

Načítám