Hlavní obsah

Muž, obžalovaný ze znásilnění nevlastní dcery tvrdí, že jde o komplot

– Ostrava
Právo, Aleš Honus

Před Krajským soudem v Ostravě stanul ve středu 55letý Květoslav Ciompa z Frýdku-Místku. Obžaloba mu klade za vinu dlouhodobé sexuální zneužívání a znásilnění šestnáctileté nevlastní dcery.

Foto: Aleš Honus, Právo

Květoslav Ciompa při svém výslechu u soudu popřel, že by sexuálně zneužíval svou nevlastní dceru.

Článek

Ve své výpovědi před soudem ovšem Ciompa veškerou vinu odmítl a všechno označil za komplot ze strany své bývalé družky, se kterou již nežije a s níž má spory o peníze.

„Je to všechno lež,“ začal Ciompa svou soudní výpověď, ve které popisoval několikaleté soužití s družkou a její dcerou. „Půjčil jsem jí obrovské množství peněz, asi 170 tisíc. Potřebovala je, aby mohla splácet půjčky,“ řekl s tím, že po několika letech společné soužití přestalo fungovat.

Chtěly peníze na splácení dluhů

„Pořád po mně vyžadovaly peníze na splácení dluhů. Družka vyhrožovala, že když nedostane peníze, tak uvidím, co se se mnou stane,“ řekl obžalovaný.

Podle státní zástupkyně měl Květoslav Cimopa svou dceru v letech 2004 až 2005 osahávat na intimních místech a v jednom případě ji údajně znásilnil. „U oběti došlo k rozvinutí posttraumatické stresové poruchy, která se projevuje úzkostmi a poruchami spánku,“ řekla žalobkyně s tím, že vše vyšlo najevo až po několika letech.

Důkazů proti obžalovanému je dost

Muž totiž své nevlastní dceři údajně vyhrožoval, že pokud o zneužívání řekne své matce, obě si budou muset hledat nové bydlení a otčím dívku přestane podporovat při studiu na průmyslovce.

„Až do listopadu roku 2008 mlčela,“ dodala státní zástupkyně s tím, že důkazů proti obžalovanému je přesto dostatek. Hlavní líčení bude pokračovat až do konce týdne výslechy svědků a soudních znalců a zatím není jasné, zda bude v pátek vynesen rozsudek nebo soudkyně hlavní líčení odročí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám