Hlavní obsah

Muž obviněn za únik filmu Vratné láhve na internet

Novinky, pno
PRAHA

Pražští kriminalisté v těchto dnech zadrželi pětatřicetiletého muže z Prahy - východ, kterého obvinili, že prostřednictvím internetu zveřejnil film Jana Svěráka Vratné láhve. Muž skončil po zadržení v policejní cele, po domovní prohlídce byl propuštěn na svobodu.

Článek

"Jako první uložil na internetové síti kopii filmu Vratné láhve a v červenci zveřejnil prostřednictvím serveru kopii filmu. Tím umožnil přístup k filmu i dalším osobám. Kopie filmu se tak lavinovitě šířila do dalších míst sítě," uvedla mluvčí pražské policie Iva Knolová.

Doplnila, že vydavatelská společnost Biograf Jan Svěrák nechala vyrobit pouze jednu rozmnoženinu filmu na DVD. Ta byla označena vodoznakem "Pouze pro potřeby MK ČR, nekopírovat". Letos v červnu ji firma předala pověřené osobě na ministerstvu kultury.

"Právě tato verze filmu je přístupná na internetu. Pětatřicetiletý podezřelý muž tak neoprávněně zasáhl do zákonem chráněných práv k autorskému dílu a zvukově obrazovému záznamu," doplnila Knolová.

Policisté provedli domovní prohlídku u zadrženého muže, současně prohlédli také jeho pracoviště a okolí. "Při prohlídkách policisté zajistili věci důležité pro trestní řízení. Obviněný byl již propuštěn na svobodu, kde bude i nadále vyšetřován," uzavřela Knolová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám