Hlavní obsah

Muž neunesl rozchod a znásilnil bývalou přítelkyni

Právo, Petr Kozelka
Brno

Nezvládnutý rozchod kombinovaný s alkoholem stál za událostí, kterou v těchto dnech uzavřeli brněnští policisté. Na jejím konci je obvinění sedmatřicetiletého muže, jemuž hrozí až osm let vězení za násilí a znásilnění.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

S mužem se před nedávnem rozešla jeho třiadvacetiletá přítelkyně. Nastalou situaci zhrzený milenec psychicky nezvládl a jal se svou minulou lásku psychicky terorizovat. Neustále za ní chodil a prosil o další šanci. V polovině minulého týdne si ale před dalším kolem přesvědčování pořádně přihnul na kuráž.

Místo kytice nebo dárku zvolil po rozražení dveří do ženina bytu facky, tahání za vlasy, nadávky, výhrůžky a dokonce svou bývalou přítelkyni škrtil kabelem od žehličky. Ve svém řádění se vždy na okamžik uklidnil a začal rozebírat jejich vztah, jenže zakrátko ho znovu popadl amok a řádění začalo nanovo.

"Nakonec ženě slíbil, že z bytu odejde, ale pod podmínkou, že s ním bude mít pohlavní styk. Mladá žena nechtěla, ale aktivně se nebyla již schopna bránit. Muž z bytu odešel přibližně po šesti hodinách. Poškozená všechny své útrapy, které jí její bývalý přítel způsobil, sdělila na policii. Rozběhlo se šetření a muž skončil v policejní cele,“ řekla k případu policejní mluvčí Andrea Procházková.

Reklama

Výběr článků

Načítám