Hlavní obsah

Muž napadl starostu kvůli nečinnosti při záplavách

PŘEROV

V budově obecního úřadu v Křenovicích na Přerovsku napadl v pátek sedmačtyřicetiletý muž místního starostu. Po vulgárních urážkách na prvního muže města zaútočil i fyzicky. Jako důvod uvedl nečinnost starosty při přívalových deštích minulý týden ve čtvrtek.

Článek

Policie násilníka obvinila z útoku na veřejného činitele. "Muž starostu několikrát udeřil pěstí do ramen a pravého spánku, kopal ho do zad. Z napadení se starosta bude léčit asi týden," uvedla mluvčí severomoravské policie Dagmar Bednarčíková.

Starosta Křenovic Zdeněk Vrána řekl, že byl napaden zákeřně u počítače. "Sprostě mi nadával a když jsem si chtěl něco uložit do počítače, třikrát mě udeřil pěstí. Vyčítal mi, že jsem nežádal o peníze a podobně. Jde o problémového člověka, který jedná ve zkratu. Není to první případ, kdy takto zasahoval," řekl Vrána.

Dvoje záplavy v krátké době

Křenovice na Přerovsku byly postiženy lokálními záplavami dvakrát během jednoho týdne. Potok se v obci poprvé rozvodnil po přívalových deštích ve čtvrtek 14. června. [celý článek]

Voda zasáhla tehdy třetinu z 200 domů. Přívalové deště měly tak velkou sílu, že narušily i statiku některých domů. Tři z nich se musejí nakonec zbourat, další opravit. Obec voda znovu zasáhla i minulý čtvrtek.

Zatupitelstvo Olomouckého kraje v pátek rozhodli o tom, že kraj přispěje obci na likvidaci povodňových škod 260 000 korun. Škody však budou podle starosty daleko vyšší.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám