Hlavní obsah

Muž napadl skupinu lidí na zastávce, jednoho ubodal

Právo, Novinky, Petr Nový, Miroslav Homola

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno
Aktualizováno

Zatím neznámý pachatel pobodal v neděli večer tři lidi na zastávce autobusu ve Střelicích u Brna. Po útoku na devítičlennou skupinu, ve které byly také děti ve věku 10 a 15 let, jeden muž zemřel. Policie hledá podezřelého cyklistu, který po incidentu zmizel.

Článek

Skupina lidí na zastávce se údajně hlučně bavila, zřejmě šlo o chataře z Brna, kteří se chystali jet domů. V době incidentu byl na zastávce i zhruba padesátiletý muž na kole, který by mohl být pachatelem. Byl to zřejmě místní obyvatel, jemuž vadilo, že skupina se baví nahlas. Po incidentu zmizel.

„Jeden muž utrpěl bodná poranění v oblasti hrudníku neslučitelná se životem. Nepomohla ani okamžitě zahájená resuscitace,“ řekla Novinkám mluvčí jihomoravské záchranné služby Barbora Zuchová. Mrtvému muži je 41 let, nebyl ze Střelic. Další dva zranění, 36letý muž a 42letá žena, nejsou v ohrožení života.

Policie hledá cyklistu

Policisté identifikovali většinu přítomných kromě dvou osob. První je přibližně 60letá žena, která z místa odjela autobusem číslo 404 do Brna, kde měla vystoupit na zastávce Oblá. Podle policie ale nejspíš nemá tato paní s případem nic společného.

Stejně tak policie pátrá i po cyklistovi. „Zatím nechceme spekulovat, zda právě tento muž byl brutálním útočníkem, který po hádce na zastávce zranil tři lidi a jednoho z nich zabil. Je však pravděpodobné, že může jít o obyvatele Střelic, nebo blízkého okolí,“ řekla Právu mluvčí policie Soňa Svobodová.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Autobusová zastávka ve Střelicích u Brna, u které došlo k tragédii.

Jediné, co policie o hledaném cyklistovi zatím ví, je to, že měl prošedivělé a krátce střižené vlasy a jízdní kolo s nosičem nad zadním kolem. Údajně měl na sobě khaki kalhoty s postranními kapsami, červené tričko a modrou riflovou bundu.

Pátrání policistům komplikuje skutečnost, že u obce je rozsáhlá chatová oblast.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám