Hlavní obsah

Muž na Kroměřížsku vyhrožoval lékaři zabitím a hodil po něm nožem

Kroměříž

Opilý pětatřicetiletý muž zaútočil v úterý v obci poblíž Morkovic-Slížan na Kroměřížsku noži na lékaře záchranné služby. Kriminalisté ho dnes obvinili z ublížení na zdraví ve stádiu pokusu, výtržnictví a nebezpečného vyhrožování. „V případě prokázání viny a odsouzení mu hrozí až pět let vězení,“ sdělila policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

Podle zjištění policie zavolali spolubydlící z ubytovny v úterý dopoledne muži záchrannou službu, jelikož se potýkal s náhlými zdravotními komplikacemi. „Záchranáři muže naložili do sanitky a poskytli mu prvotní ošetření. Když se však probral, začal být agresivní, fyzicky napadal osádku a křičel, že všechny podřeže a zabije. Poté z vozu utekl a běžel do kuchyňky na ubytovně, odkud si vzal dva nože,” uvedla Kyšnerová.

Poté, co se muž vrátil k sanitce, uviděl podle mluvčí lékaře. „Rozběhl se k němu se slovy, že ho zabije, že ho podřeže. Přitom držel v rukou nad hlavou nože. Doktor před ním začal utíkat a agresor ho chvíli pronásledoval. Poté po něm nože hodil s úmyslem ho zasáhnout. Útočník pak zavrávoral a upadl. Záchranáři toho hned využili a společně s lékařem ho drželi na zemi až do příjezdu policejní hlídky,“ uvedla mluvčí.

Muž se podle ní choval agresivně i před policisty a zdravotníkům stále vyhrožoval zabitím. Policie ho proto zadržela, vzhledem ke své podnapilosti skončil agresor na záchytné stanici. Ve středu kriminalisté muže vyslechli, na okresním státním zastupitelství se chystají zažádat o podání návrhu na vzetí obviněného do vazby.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám