Hlavní obsah

Muž měl pět let zneužívat nezletilou dívku. Mlčení podle policie odměňoval dárky

Právo, kal
Jindřichův Hradec

Čtyřiačtyřicetiletý muž z Jindřichohradecka měl minimálně pět let pohlavně zneužívat nezletilou dívku, o kterou se ve společné domácnosti staral s její matkou. Za její mlčenlivost ji podle policie uplácel penězi a různými dárky. S dívkou měl spát denně od jejích osmi let.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Obviněný muž měl přinejmenším od roku 2013, tedy od osmi let poškozené, do března 2018 opakovaně a dlouhodobě pohlavně zneužívat nezletilou, o kterou se společně ve společné domácnosti s její matkou měl starat,“ uvedla mluvčí policie Hana Millerová.

S nezletilou měl denně spát v ložnici na manželské posteli. „Zpočátku ji měl osahávat na intimních místech, strkat jí prsty do vagíny a později s ní měl vykonávat soulož,“ uvedla Millerová s tím, že za mlčenlivost jí kupoval dárky nebo dával peníze.

Kriminalisté ve středu podezřelého muže zadrželi a byl obviněn z trestných činů pohlavního zneužívání a ohrožování výchovy dítěte. Muž je v policejní cele a s největší pravděpodobností poputuje do vazby.

„V případě soudem uznané viny hrozí obviněnému muži až deset let za mřížemi,“ dodala policejní mluvčí s tím, že s ohledem na rodinu a stále probíhající vyšetřování nebude policie k případu poskytovat bližší informace.

Reklama

Výběr článků

Načítám