Hlavní obsah

Muž, který zbil a okradl nadřízeného, může být ozbrojený. Hledá ho policie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražští kriminalisté od letošního ledna marně pátrají po osmatřicetiletém Boleslavu Dubském, který je podezřelý z loupeže a porušování domovní svobody. Hrozí mu až dvanáctileté vězení. V minulosti byl již několikrát trestán. Mohl by být ozbrojen.

Foto: Policie ČR

Hledaný Boleslav Dubský

Článek

Muž loupil loni 8. prosince v jednom z bytů v domě v Praze 8. Na chodbě před bytem nejprve od svého bývalého nadřízeného chtěl peníze, poté se dožadoval vstupu do bytu a nakonec devětačtyřicetiletého muže napadl.

Poté se mu podařilo vniknout do bytu, kde podle policie sebral peněženku, notebook a mobilní telefon v celkové hodnotě téměř 30 tisíc korun. Napadený utrpěl těžké zranění s trvalými následky.

Foto: Policie ČR

Hledaný Boleslav Dubský

Hledaný muž je vysoký asi 185 centimetrů, střední postavy. Má světlou pleť, zelené oči a blond vlasy. Obléká se především do sportovního oděvu a podle informací kriminalistů se pohybuje hlavně na území Prahy a v přilehlých obcích. Měl by přespávat na různých ubytovnách a pracovat ve stavebnictví jako pomocník.

V minulosti se již dopustil například výtržnictví, porušování domovní svobody, krádeže, zpronevěry, loupeže, ublížení na zdraví nebo vydírání. Jakékoliv informace o hledaném muži mohou lidé sdělit na linku 158.

"Policisté nicméně varují před samotným zadržením. Lupič by mohl být ozbrojený, a proto žádáme veřejnost, aby se nesnažila muže zadržet a kontaktovala policisty na tísňové lince," uvedla policejní mluvčí Jana Rösslerová.

Reklama

Výběr článků

Načítám