Hlavní obsah

Muž, který zabíjel v Teplicích, má na svědomí život další ženy. Usvědčila ho DNA

Právo, koc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Teplice

Třicetiletý muž, kterého policisté obvinili z dubnové vraždy seniorky v Teplicích, má na svědomí i čtyři roky starý mord ženy v Novém Jičíně. Usvědčily ho genetické testy, a tak čelí již druhému obvinění ze spáchání nejzávažnějšího trestného činu.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Vzorky DNA odebrali kriminalisté na místě činu teplické vraždy 76leté ženy v bytě na Masarykově třídě. Ve své databázi následně zjistili, že se shodují s těmi, které se vážou k dosud nevyřešenému případu násilné smrti starší ženy v Novém Jičíně na severní Moravě.

„Muž se k činu, který spáchal v zimě 2010, přiznal. Na základě zajištěných stop a provedených srovnávání byl v úterý obviněn z vraždy,“ řekla Právu krajská policejní mluvčí Šárka Poláčková a připomněla, že pachateli hrozí za dvojnásobnou vraždu až výjimečný trest.

Kriminalisté navíc nevylučují, že by mohl být „podepsán“ pod jinými dosud nevyřešenými případy. „Nadále probíhá prověřování dalších skutků,“ poznamenala Poláčková.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám