Hlavní obsah

Muž, který vlastním tělem zachránil dceru, byl vězeňský dozorce

Ostrava
Aktualizováno

Vězeňská služba ve středu zveřejnila podrobnosti k úmrtí jejích dvou členů při střelbě v čekárně ostravské nemocnice. Jeden z dozorců vlastním tělem zachránil svou dceru, sám střelnému zranění podlehl. Při útoku zemřelo celkem šest lidí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Policie koriguje situaci u ostravské nemocniceVideo: Reuters

 
Článek

„Jeden pracovník sloužil ve vazební věznici v Ostravě a bylo mu 39 let, druhý sloužil ve věznici v Heřmanicích a bylo mu 49 let. Oba byli velmi pracovití a spolehliví. Byli tam jako běžní pacienti ve svém volnu. Jeden tam byl na ošetření a druhý doprovázel svou nezletilou dceru. Jednalo se o našeho příslušníka, který bránil svou dceru. Je pro nás velkým hrdinou,“ řekl ředitel vězeňské služby Petr Dohnal.

Dohnal doplnil, že vězeňská služba spustí sbírku pro oba příslušníky. Podle ředitele byl i třetí muž, který tam zemřel, před deseti lety členem vězeňské služby. Dohnal zároveň vyloučil, že by útok cílil proti vězeňské službě.

Jednou z obětí ostravského střelce je otec, který vlastním tělem chránil dceru

Krimi

K masakru v čekárně traumatologie došlo v úterý ráno. Podle dostupných informací střílel 42letý stavební technik Ctirad V. nelegálně drženou zbraní ráže 9 mm. Z nemocnice se mu po činu podařilo utéct, navštívil dokonce i svou matku.

Zhruba tři hodiny po činu, když ho dostihla policie, se pokusil o sebevraždu a střelil se do hlavy. Ministr vnitra Jan Hamáček uvedl, že muž nezemřel ihned, zraněním podlehl po půlhodinové resuscitaci.

Motiv střelce není jasný, podle výpovědí lidí, s nimiž komunikoval, si myslel, že má vážnou nemoc. Policie hledá také autora fotografie, která se rozšířila po sociálních sítích a lze na ní vidět mrtvé lidi.

Kdo byl střelec z ostravské nemocnice? Milovník fotbalu, stavař a revizor

Krimi

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám