Hlavní obsah

Muž, který v Ostravě zbil anglicky mluvící studenty, se přihlásil policii

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Hledaný muž, který v ostravské tramvaji na konci listopadu napadl skupinu zahraničních studentů, se sám přihlásil policii. Přispěly k tomu videozáznamy z kamer, které poskytl dopravní podnik ke zveřejnění a na kterých byl pachatel dobře poznat.

Foto: Policie ČR

Ostravan napadl cestující.

Článek

Díky kvalitnímu videozáznamu, který před několika dny zveřejnila média, bylo jen otázkou času, kdy bude pachatel vypátrán. Nakonec se přihlásil sám. „Byl obviněn z ublížení na zdraví a výtržnictví,“ řekl policejní mluvčí.

Zda jde o člověka, který má vazby na extremistická hnutí, policie nezveřejnila. „V průběhu vyšetřování nebudeme sdělovat další informace,“ dodal Palát.

„Jeho město”

Incident se stal 25. listopadu v tramvaji, která jela z centra Ostravy přes zastávku Nová Ves-vodárna. Čtveřice studentů nastoupila do tramvaje na zastávce Stodolní. „V době jízdy, kdy seděli v zadní části vozu a mluvili mezi sebou anglicky, hodil po nich pachatel tácek od pizzy. Po jejich dotazu na důvod jeho jednání měl studentům odpovědět špatnou angličtinou, že se jedná o jeho město, že on je tady doma a mají mluvit česky,“ uvedl mluvčí ostravské policie Richard Palát. [celá zpráva]

Dodal, že muž dále studenty slovně urážel. Na zastávce Nová Ves-vodárna studenti vystoupili a agresor s nimi také. Na zastávce pak na skupinu i fyzicky zaútočil.

„Dvacetiletého studenta udeřil pěstí do obličeje. Tímto mu způsobil zranění, které si následně vyžádalo lékařské ošetření. Následně také napadl několika údery čtyřiadvacetiletého mladíka, přičemž v ataku pokračoval i v době, kdy poškozený ležel na zemi. Ataku zanechal, až když se poškozený vysmekl a z místa utekl,“ vylíčil událost policejní mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám