Hlavní obsah

Muž, který v Opavě znásilnil šestnáctiletou dívku, skončil ve vazbě

Právo, plk

Za mřížemi skončil devětadvacetiletý násilník z Opavy, který v říjnu v Opavě-Kateřinkách znásilnil šestnáctiletou dívku a oloupil osmadvacetiletou ženu. Kriminalisté už muže, který se k oběma činům doznal, obvinili. Soud ho následně poslal do vazby.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ilustrační foto

Článek

K prvnímu případu došlo dvě hodiny po půlnoci 1. října, kde muž oslovil před nákupním centrem na Ratibořské ulici mladistvou dívku s dotazem, kolik je hodin.

„Následně ji sledoval až na Kostelní ulici, kde ji uchopil za paži a dožadoval se sexuálního uspokojení. Přitom zatáhl dívku ke stromu a požadoval po ní různé sexuální praktiky,“ popsal opavský policejní mluvčí René Černohorský. Vystrašená dívka z obavy o svůj život nakonec třela násilníkovi pohlavní úd.

„Po chvilce se jí naštěstí podařilo utéci a pachatel ji dále nepronásledoval,“ dodal mluvčí s tím, že ke zranění mladé ženy nedošlo.

Podruhé muž zaútočil v noci v sobotu 15. října. Poblíž stejného nákupního centra oslovil ženu z Ostravy a opět se dotazoval na čas. Když mu žena neodpověděla, chytil ji za kabát a několikrát udeřil pěstí do obličeje.

„Za neustálého bití pěstmi ji v Ratibořské ulici povalil na zem a snažil se jí vytrhnout z ruky kabelku, kterou pevně svírala. Požadoval po ženě také sex, ale protože hlasitě volala o pomoc, z místa činu utekl,“ informoval Černohorský a dodal, že napadená utrpěla zranění v obličeji a musela být ošetřena v opavské Slezské nemocnici.

Policisté i nadále oba případy prověřují a zjišťují, zda násilník nemá na svědomí i další obdobné trestné činy.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám