Hlavní obsah

Muž, který se utopil na akci High Jump, byl opilý a zdrogovaný. Pořadatele neposlouchal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Příbram

Jednatřicetiletý muž, který utonul v noci na sobotu na akci High Jump v lomu v Hříměždicích, byl opilý a pod vlivem drog. Novinky o tom v úterý informovala mluvčí policie Monika Schindlová. Pořadatelé se ho od pobytu ve vodě snažili odradit, muž jim ale jen sprostě nadával.

Foto: Novinky

Skoky do vody v Hřiměždicích (ilustrační foto)

Článek

Muž skočil z výšky deseti metrů a následně plaval ve vodě. „Pořadatel měl dotyčného vyzvat, aby odtamtud vylezl, což měl poškozený vulgárně odmítat a plavat zde ještě několik minut, náhle však zmizel pod hladinou,“ uvedla Schindlová.

Potápěč muže našel po 13 minutách a resuscitace již nebyla úspěšná. „Muž měl podle předběžných výsledků soudní pitvy v krvi 1,75 promile alkoholu a navíc byl pod vlivem drogy, amfetaminu,“ konstatovala mluvčí.

V souvislosti s alkoholem mluvčí upozornila také na druhé utonutí na Příbramsku. V sobotu odpoledne se v Novém rybníku utopil 38letý cizinec. Podle policie byl rovněž opilý. [celá zpráva]

„V krvi poškozeného bylo dokonce 3,13 promile. Plavání v těchto tropických teplotách je pro tělo ohromná fyzická zátěž a lidé by se měli vyvarovat kombinace nadměrného užívání alkoholu a koupání,“ upozornila Schindlová.

Akce High Jump i přes tragickou událost pokračovala v programu. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám