Hlavní obsah

Muž, jenž v Loučovicích zachraňoval topící se muže, zemřel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České Budějovice

Sobotní tragédie v Loučovicích na Českokrumlovsku, kde při koupání zahynuli dva muži, má třetí oběť. V českobudějovické nemocnici zemřel v úterý na následky zranění čtyřiatřicetiletý muž, jenž se pokoušel dvojici topící se ve Vltavě zachránit.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

„Tragickou událost vyšetřujeme jako úmrtí tří osob. Další podrobnosti zatím nebudeme zveřejňovat, policie se případem stále zabývá,“  řekl jihočeský policejní mluvčí Jiří Matzner.

K neštěstí došlo v sobotu odpoledne u jezu na řece Vltavě. Při koupání se tam utopili šedesátiletý a pětatřicetiletý muž. Čtyřiatřicetiletý muž jim plaval na pomoc a později byl vytažen z řeky zhruba 50 metrů pod jezem.

Jeho stav byl od počátku vážný a vrtulník záchranářů ho dopravil na oddělení ARO v nemocnici v Českých Budějovicích. Záchranáři hned na místě resuscitovali všechny tři muže. Podle nich byl stav muže, jenž skončil v nemocnici, od začátku kritický a s nepříznivou prognózou.

Topící se muže zachraňovali podle mluvčí jihočeských hasičů Venduly Matějů nejdříve vodáci a poté i profesionální a dobrovolní hasiči z Frymburka, Vyššího Brodu a Loučovic. Matzner připustil, že při tragédii mohla sehrát svoji roli i konzumace alkoholu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám