Hlavní obsah

Muž brutálně napadl ženu s dítětem v náručí

PŘEROV

Osmadvacetiletý muž napadl v pátek v noci na Přerovsku svou bývalou dvaadvacetiletou družku. Žena během útoku, při kterém ji muž kopal, škrtil a zasadil jí ránu nožem do zad, držela po celou dobu v náručí roční dítě. Policisté muže zadrželi a umístili do cely. Soud nevyhověl návrhu žalobce a na útočníka nebyla uvalena vazba. Hrozí mu až osm let vězení.

Článek

"Muž vnikl do bytu domu na Přerovsku otevřeným oknem. Ženě začal vyhrožovat, že ji zabije, přičemž ji začal bít pěstmi, škrtit a kopat," řekla v pondělí přerovská policejní mluvčí Miluše Zajícová. Poté útočník bývalou družku dovlekl do ložnice, odkud pak odešel. Po chvíli se však vrátil a v brutálním útoku i nadále pokračoval.

"Ženu opět napadl pěstmi a kopanci. Poškozená si lehla na zem a tělem se snažila chránit dítě, které stále držela v náručí. Muž ji začal jednou rukou škrtit a držel při útoku také nůž. Tím jí také zasadil ránu, která způsobila lehčí zranění," uvedla policejní mluvčí. Napadená žena utrpěla poranění páteře, hrudníku a břicha, pohmoždění hlavy a bodnou ránu do zad.

Muže zadrželi policisté a umístili do policejní cely. Soud návrhu žalobce na umístění do vazby nevyhověl a útočník byl poté propuštěn na svobodu. Za ublížení na zdraví, násilí proti skupině obyvatelů a jednotlivci a za porušování domovní svobody mu hrozí až osm let vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám