Hlavní obsah

Mustang ujížděl na Vyškovsku policii. Narazil do protijedoucí hlídky

– Hodějice
Právo, mh

V noci na neděli chtěli policisté u obce Hodějice na Vyškovsku zastavit a zkontrolovat osobní vozidlo Ford Mustang. Řidič však policistům nezastavil a začal ujíždět, přitom srazil protijedoucí policejní vozidlo. Jak později vyšlo najevo, vozidlo řídil bez povinného ručení. Kvůli ohrožení policistů mu teď hrozí až šest let vězení.

Foto: Policie ČR

Řidič při ujíždění narazil do protijedoucího policejního vozidla.

Článek

Řidič nezastavil ani před zátarasem vytvořeným dalším policejním autem a hnal se po silnici č. I/54 směrem do okresu Hodonín. Poblíž obce Žarošice pak ujíždějící řidič vozidlo otočil a jel zpátky.

„Přitom nereagoval ani na protijedoucí policejní vozidlo se zapnutými majáky, a ačkoliv měl možnost své vozidlo včas zastavit, neudělal to. Naopak svým vozem najel proti policejnímu a narazil do něj. Jeden ze zasahujících policistů byl zraněn,“ popsal honičku policejní mluvčí Petr Zámečník.

Foto: Policie ČR

Řidič policistům ujížděl, protože neměl na auto sjednané povinné ručení

Po střetu sjelo vozidlo Ford Mustang do příkopu, kde zastavilo. Policisté bezprostředně poté řidiče sedícího za volantem ujíždějícího vozidla zadrželi.

Dvaatřicetiletý muž přitom vedle sebe vezl spolujezdkyni. Oba byli nezraněni. Policisté řidiče eskortovali do policejní cely. Dechová zkouška i test na drogy byly negativní. „Jak vyšlo najevo, důvodem jeho ujíždění bylo to, že na vozidle neměl sjednáno zákonné pojištění,“ doplnil mluvčí.

Foto: Policie ČR

Řidič policistům ujížděl, protože neměl na auto sjednané povinné ručení

To, že zbytečně ohrozil sebe, spolujezdkyni, zasahující policisty a naboural dvě auta, zřejmě nedomyslel do všech důsledků. Zejména proto, že policisté jej obvinili ze zločinu násilí proti úřední osobě. Jeho vozidlo, které použil jako zbraň proti zasahují hlídce, bylo zajištěno pro účely trestního řízení.

„V konečném součtu to vypadá tak, že za původně banální přestupek spojený se zákonným pojištěním vozidla, kvůli kterému spáchal trestný čin, může být odsouzen až na šest let vězení a o vozidlo přijde,“ dodal Petr Zámečník.

Reklama

Výběr článků

Načítám