Hlavní obsah

Mrtvých na silnicích o Velikonocích je zatím nejméně za 14 let

Praha
Aktualizováno

Počet lidí zemřelých při autonehodách o Velikonocích bude letos asi nejnižší minimálně za posledních 14 let. Zatím zahynuli čtyři lidé, dosud nejméně bylo v loňském roce pět obětí. Vyplývá to z předběžných pondělního večera.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Jednou z obětí je jednašedesátiletý řidič, který zemřel v sobotu po nárazu do svodidel.

Článek

Dva mrtvé si vyžádaly páteční nehody, v neděli také zemřeli dva lidé, kdežto sobota byla bez smrtelných nehod, stejně jako doposud i dnešek.

Podle policejních statistik byly od roku 2000 nejtragičtější Velikonoce roku 2003, kdy na českých silnicích zemřelo 25 lidí.

Letos byly Velikonoce ve velké části ČR na sněhu. V neděli zvláště východ republiky postihla sněhová kalamita, při níž třeba v Beskydech napadlo až půl metru sněhu, a problémy byly i dnes. Na řadě míst zůstával ujetý sníh a náledí.

Nehod hodně, ale drobných

Počasí tak sice přispělo k nárůstu počtu nehod, ale zároveň pravděpodobně i ke snížení množství smrtelných nehod. Řidiči totiž za podobné situace jezdí pomaleji a opatrněji, a vznikají tedy většinou jen nehody s lehčími následky.

Dokládají to i policejní statistiky. Letos se od pátku 29. března do velikonoční neděle 31. března stalo 586 nehod, loni to bylo od pátku do velikonoční neděle 497 nehod. Těžce zraněných ale bylo letos šest, kdežto minulý rok za zmíněné tři dny trojnásobek.

Letos v pátek zemřela při nehodě na hlavním tahu u Mostu řidička osobního auta, která vjela do protisměru a srazila se tam s dalším osobním autem, a řidič, který ve Staré Vsi nad Ondřejnicí na Ostravsku narazil do svodidel. [celá zpráva]

V neděli zemřel jeden muž při srážce dvou aut na silnici I/3 u Neplachova na Českobudějovicku a starší žena při střetu osobního auta a dodávky u Dražkovic na Pardubicku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám