Hlavní obsah

Mrtvého řidiče kamiónu po nehodě ještě okradli

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BOR

Matku 22letého Petra, který se v sobotu jako řidič kamiónu zabil při havárii na dálnici D5 u Boru na Tachovsku, stíhá jedna rána za druhou. Sotva syna oplakala, musí se vyrovnat s tím, že mrtvého syna po nehodě zřejmě ještě někdo okradl.

Článek

"Když nám policisté předávali věci, které měl Péťa u sebe, byly v peněžence jen drobné mince, ačkoliv na cestu měl s sebou peníze soukromé i služební. Bylo to určitě přes deset tisíc v korunách a eurech. Navíc v jeho mobilu chyběla SIM karta," řekla ve čtvrtek Právu matka mrtvého řidiče.

Majitel přepravní firmy, kde by řidič zaměstnaný, zase postrádá platební kartu na nákup pohonných hmot. "Museli jsme jí zablokovat. Řidič dostal diety. Je mi to divné, že by byl na cestě úplně bez peněz. Pokud skutečně někdo v havarovaném kamiónu kradl, pak je to hyenismus," řekl jednatel firmy VM Trans Jaroslav Vařečka.

Matka řidiče s podáním trestního oznámení zatím váhá. "Smrt syna je stále čerstvá. Nejsem schopná se ještě plně na všechno soustředit. Nerada bych teď pod vlivem emocí někoho neprávem nařkla. Na druhou stranu bych byla ráda, aby se to vyšetřilo," uvedla žena.

V podezření i záchranáři

Okruh podezřelých se v tomto případě může rozšířit i na záchranáře, což je velmi citlivá záležitost. "Nikomu do hlavy nevidíte. Těžko se ale mohu k tomu konkrétně vyjadřovat. Nemám bližší informace. Nikdo z pozůstalých se v tomto smyslu na nás zatím neobrátil," sdělil vedoucí dálničního oddělení v Ostrově u Stříbra Martin Fifka.

Nehoda se stala ráno po sedmé hodině. Dvaadvacetiletý řidič kamionu narazil zezadu do polského nákladního vozu stojícího v koloně vozidel a byl na místě mrtvý. Ze zcela zdemolované kabiny ho museli vystříhat hasiči.

Černou sérii událostí odstartovala o dvě hodiny dříve jiná nehoda kamiónu, který jel ve směru na Rozvadov. "Jeho řidič pravděpodobně usnul, vůz přerazil svodidla a vjel do protisměru, kde havaroval," sdělila mluvčí západočeských policistů Ilona Týmlová.

Šofér utrpěl pouze lehká zranění, havarovaný kamión ale zablokoval část dálnice ve směru na Plzeň a dopravu museli policisté svést jen do levého pruhu. V čase druhé havárie se zde vytvořila menší kolona, kterou řidič českého náklaďáku zřejmě přehlédl. "Viděl jsem ve zpětném zrcátku, jak se na mne řítí. Stoupnul jsem na brzdu, jinak jsem nemohl nic dělat," popisoval situaci řidič polského kamiónu, který vyvázl bez zranění.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám