Hlavní obsah

Moťovského oficiálně prohlásili za mrtvého

Praha

Pražský městský soud v úterý s definitivní platností prohlásil zmizelého podnikatele Jana Moťovského za mrtvého. Zároveň stanovil datum úmrtí na 4. srpna 2008.

Foto: Stanislav Zbyněk, ČTK

Jan Moťovský na snímku z roku 2007

Článek

Podnikatel zmizel před téměř čtyřmi lety ve francouzské Nice, kam odletěl na obchodní schůzku. Žádost o prohlášení muže za mrtvého podala jeho manželka Kateřina.

Městský soud svým rozhodnutím potvrdil květnový verdikt Obvodního soudu pro Prahu 5. "Odvolací senát před rozhodnutím ještě považoval za nutné doplnit dokazování vyžádanou zprávou francouzského soudu v Nice, který sdělil, že vyšetřování zmizení Jana Moťovského nepřineslo žádný výsledek a bylo zastaveno," uvedla mluvčí soudu Martina Lhotáková.

Právní zástupce otce zmizelého Moťovského Václav Marek zároveň dodal soudu čestné prohlášení muže, který si nyní odpykává trest ve věznici na Mírově. Uvedl, že odsouzený napsal, že zná okolnosti vraždy podnikatele - tedy místo, pachatele, objednatele nebo to, že byl pořízen videozáznam. Právník uvedl, že prohlášení předal také policii.

Moťovský se do povědomí české veřejnosti dostal před několika lety, když v Jevanech nedaleko Prahy otevřel muzeum Karla Gotta, takzvaný Gottland. Podnikatel také těsně před svým zmizením odkoupil soutěž krásy Miss ČR od jejího dlouholetého šéfa a zakladatele Miloslava Zapletala, kterou však později jeho žena Kateřina kvůli umoření vysokých dluhů prodala.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám