Hlavní obsah

Motorkáři poškodili přírodní rezervaci na Třebíčsku, hledá je policie

Třebíč

Policisté na Třebíčsku pátrají po několika motorkářích, kteří na začátku května rozjezdili půdu v národní přírodní rezervaci. Svědek je vyfotografoval. Motorkářům hrozí až 100tisícová pokuta.

Foto: Policie ČR

Motorkáři zničili národní přírodní rezervaci

Článek

Na policii se obrátili 3. května občané, kteří viděli několik motorkářů v přírodní rezervaci Divoká Oslava, odkud jeli na Vlčí Kopec. Ničili cesty a rozjezdili také svah chráněné oblasti.

Policisté po nich v oblasti pátrali, ale motorkáři stihli ujet. Následně jim svědci předali fotografie, z nichž jednu policisté zveřejnili se žádostí o pomoc.

Motorkáři ničí přírodu v Moravském krasu, ochranáři hledají svědky

Krimi

„Žádáme občany, kteří by mohli poskytnout informace k osobám na fotografii, aby se přihlásili na tísňové lince 158,“ uvedla v pátek mluvčí policie Jana Kroutilová.

Policie případ řeší jako přestupek. Pokuta se v chráněném území může vyšplhat až na 100 tisíc korun, stejnou sankcí pamatuje na jezdce také lesní zákon. V případě opakovaného porušení až dvojnásobek.

Národní přírodní rezervace Divoká Oslava patří mezi nejpřísněji chráněné oblasti. Tvoří ji lužní les se vzácnými rostlinami a živočichy, v řece žije například vranka obecná. Pěší vstup je povolen pouze po značených stezkách.

Motorkáři na terénních strojích drancují české lesy. Ohrožují turisty i zvěř

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám