Hlavní obsah

Motorkář nezvládl předjíždění, zemřel po střetu s protijedoucím autem

– Frýdek-Místek
Právo, Pavel Karban

Životem zaplatil za srážku s osobním autem třicetiletý motorkář. K tragické kolizi došlo ve čtvrtek odpoledne na Frýdecko-Místecku. Po nehodě byl motorkář v bezvědomí a v přímém ohrožení života přepraven do Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě, kde v noci následkům zranění podlehl.

Článek

Motorkář se střetl s VW Passat na výjezdu z obce Návsí na takzvaném obchvatu Jablunkova a Hrádku.

„Motorkář chtěl předjet dvě osobní vozidla, při manévru však došlo ke střetu s protijedoucím vozidlem VW Passsat. Třiatřicetiletý řidič automobilu se snažil do poslední chvíle nehodě zabránit, ale neštěstí se mu odvrátit nepodařilo,“ popsal mluvčí frýdecko-místecké policie Vlastimil Starzyk.

Náraz auta do motorky byl tak silný, že motorkář byl odmrštěn na svodidla. „Motocyklista utrpěl vícečetná vážná zranění, zasahující lékařka u něj zjistila poranění hlavy, hrudníku a končetin,“ uvedl mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Podle Starzyka motorkář, přes veškerou snahu lékařů fakultní nemocnice, zraněním v noci podlehl. „Provoz na obchvatu byl kvůli nehodě zcela uzavřen do 16 hodin. Zcela obnoven byl po 17 hodině,“ dodal Starzyk.

Reklama

Výběr článků

Načítám