Hlavní obsah

Mluvčí ÚOOZ: Případ Mrázkovy vraždy jsme neotevřeli

Právo, Radim Vaculík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Případ dosud nevyřešené loňské lednové vraždy kontroverzního podnikatele Františka Mrázka policie zatím znovu neotevřela. Právu to v úterý řekla mluvčí Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) Blanka Kosinová v reakci na včerejší reportáž TV Nova, která o znovuotevření vyšetřování informovala.

Článek

"Není pravda, že bychom případ Františka Mrázka znovu otevřeli, že vznikl nový tým, že bychom měli nové důkazy a že by vše mělo souviset s odchodem pracovníka útvaru Luďka Žákovce do civilu," sdělila Kosinová.

Bývalý policista z ÚOOZ Žákovec zamířil před dvěma měsíci od policie "na druhou stranu". Dall se totiž do služeb dalšího kontroverzního podnikatele a Mrázkova obchodního partnera Tomáše Pitra. Spekuluje se o tom, že tento policista, který Pitra mimo jiné loni ještě jako pracovník ÚOOZ vyslýchal, s tímto podnikatelem již nějakou dobu spolupracoval, což však odmítl jak sám Pitr, tak mluvčí ÚOOZ.

Mrázek byl zastřelen loni na konci ledna před budovou své kanceláře dosud neznámým nájemným vrahem. Dodnes není jasné, kdo za popravou stál. Spekulovalo se mimo jiné také o možném Pitrově podílu na tomto činu. Mrázek prý mínil prodat Setuzu, aby získal peníze na další aktivity, s čímž údajně Pitr nesouhlasil. Dalším možným motivem Mrázkovy vraždy prý mohly být i informace, které shromažďoval o různých státních úřednících, policistech či politicích.

Mrázkova vražda patří mezi 35 případů podivných úmrtí či zmizení různých podnikatelů spojených nějakým způsobem s Mrázkem, na kterých pracuje v rámci ÚOOZ speciální tým POKR, doplnila Kosinová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám