Hlavní obsah

Mladý řidič v BMW narazil do kamiónu, na místě zemřel

Právo, pko

Tragicky skončila ve středu nehoda, která se stala při dojíždění do kolony na dálnici D1 u Ostrovačic na Brněnsku. Ke koloně čekajících aut ve směru na Brno se zezadu přihnalo BMW X5, za jehož volantem seděl devětadvacetiletý muž. Auto narazilo do jednoho ze stojících kamiónů a po nárazu bylo odmrštěno na travnatý pás, kde se převrátilo.

Foto: HZS JMK

Řidič za volantem BMW náraz do kamiónu nepřežil.

Článek

V kabině zůstal zaklíněný řidič, který přes veškerou pomoc svým zraněním podlehl, jeho zraněnou spolujezdkyni převezli záchranáři do nemocnice.

„Nehoda byla hasičům ohlášena v 10.56 hodin. Při jejich příjezdu byla zraněná spolujezdkyně z BMW v péči lékaře, který projížděl okolo. Hasiči pomáhali při ošetřování ženy a z vraku auta pomocí hydraulického nářadí vyprostili zaklíněného řidiče. Lékař ale konstatoval, že muž zemřel,“ prohlásil mluvčí hasičů Jaroslav Haid. Náraz posunul kamion Iveco dopředu na další kamion, oba řidiči ale vyvázli nezraněni, pouze z jednoho nákladního auta se vysypal náklad.

„Po vyšetření a zadokumentování nehody pak hasiči převrácené BMW otočili zpět na kola a pomohli ho naložit k odtahu. Z vozovky uklidili střepy a úlomky z vozidel. O úklid rozsypaného nákladu, odtah vozidel a sanaci kontaminované zeminy se postarali pracovníci asistenční služby a specializované firmy,“ dodal Haid s tím, že dálnice zůstala po nehodě průjezdná ve směru na Brno v levém jízdním pruhu. Po likvidaci nehody byl krátce po 14. hodině obnoven i provoz v pravém pruhu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám