Hlavní obsah

Mladý muž v Jihlavě měl zmlátit 15letého chlapce, pak utekl

Jihlava

Napadení 15letého chlapce vyšetřují od srpna kriminalisté v Jihlavě. Dosud neznámý mladý muž podle nich shodil hocha z lavičky a bil ho pěstí do hlavy. Napadenému se pak podařilo utéct. Policie o případu informovala ve čtvrtek a zveřejnila video se dvěma mladíky, po kterých pátrá.

BEZ KOMENTÁŘE: Policie hledá mladíky z obchodního centraVideo: Policie ČR

 
Článek

Incident se odehrál 13. srpna v ulici Hradební, kde byla skupinka teenagerů, ke kterým přišli dva mladí muži a dívka. Jeden z trojice se choval podle policie velmi agresivně a zaútočil na 15letého mladíka.

„Chlapce shodil na zem z lavičky a bil ho pěstí, přičemž údery směřoval do oblasti jeho hlavy. Následně se chlapci podařilo dostat z dosahu agresivního mladého muže a společně s jeho kamarády z místa utéct,“ informovala mluvčí policie Jana Kroutilová.

Hlídky, které vyjely na místo, už pachatele nedostihly. Zraněný chlapec musel být převezen do nemocnice. Při napadení mu pachatel poškodil také mobil.

Policie hledá dvojici

Policisté během vyšetřování zajistili kamerové záznamy z jihlavského obchodního centra, na kterých jsou dva mladí muži. Kriminalisté by s těmito mladíky potřebovali mluvit a vyzývají jak je, tak i občany, kteří je znají, aby informovali linku 158.

„Samozřejmě se může přihlásit jakákoliv jiná osoba, která by mohla policistům poskytnout informaci směřující ke zjištění pachatele fyzického napadení,“ konstatovala Kroutilová.

Detektivové napadení vyšetřují jako trestný čin pokus o ublížení na zdraví a výtržnictví.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám