Hlavní obsah

Mladý lupič pobodal servírku. Když ho chytili, přiznal se k další loupeži

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Kriminalistům se v krátké době podařilo dopadnout devatenáctiletého muže z Olomouce, který v pátek krátce před třetí hodinou ráno napadl v herně na ulici Československé armády ve Šternberku ženu obsluhující na baru. Následně se přiznal i k dřívějšímu přepadení, tentokrát v Olomouci, kde šel s komplicem loupit do prodejny potravin.

Foto: Policie ČR

Mladý lupič útočil ve šternberské herně i na hlavu servírky.

Článek

„Muž ve šternberské herně nejprve předstíral nevolnost, aby obsluhující ženu odlákal z prostoru od pokladny. Následně na ni zaútočil a snažil se ji vytlačit z prostoru za barem. Na pomoc servírce přiběhla jiná žena, která v té době seděla v herně jako host. Muž však pokračoval v útoku a servírce zasadil nožem na řezání koberců nejméně pět bodnořezných ran do hrudníku, levého předloktí a hlavy, které si vyžádaly lékařské ošetření a léčení,“ řekla Právu v pondělí olomoucká policejní mluvčí Marie Štrbáková.

Poté, co podle ní mladík překonal odpor obou žen, pokusil se odtrhnout z baru pokladnu, což se mu však nepodařilo a z místa utekl, aniž majiteli herny způsobil nějakou škodu.

„Policistům se ve velmi krátkém čase díky informacím, které získali na místě činu, a pátrací činnosti podařilo mladíka zadržet. Zdržoval se na Nádražní ulici ve Šternberku u supermarketu Albert. Bezprostředně po zadržení se doznal ke spáchání loupežného přepadení a útoku na servírku,“ uvedla mluvčí.

Vyhrožoval zastřelením a smýkal s obsluhou po zemi

Mladík se navíc přiznal i k loupežnému přepadení, které provedl spolu se svým osmnáctiletým kamarádem 24. února krátce před 19. hodinou v pultové prodejně potravin na ulici Libušina v Olomouci.

Na lup tu vyrazili maskováni kuklami. „Starší z mladíků namířil na pětapadesátiletou prodavačku plynovou pistolí, kterou opatřil jeho společník. Pod pohrůžkou po ní požadoval vydání finanční hotovosti. Ženě zdůraznil výhrůžku zastřelením a následně s ní smýkl na podlahu,“ konstatovala Štrbáková.

Mladší z lupičů, který je také z Olomouce, podle ní mezi tím násilně vytrhl zásuvku pokladny, odkud odcizil denní tržbu ve výši 25 500 korun a z prostoru pod pultem cigarety různých značek v celkové hodnotě 16 404 korun, stravenky v hodnotě nejméně tisíc korun a jízdenky MHD v hodnotě 4 000 korun. Při tomto jednání nevratně poškodil pokladnu v hodnotě 6 500 korun.

„Oba mladíci jsou nyní obviněni ze spáchání zločinu loupeže. Hrozí jim až desetiletý pobyt ve vězení. Na mladíka, který přepadl servírku herny, podali policisté návrh na vzetí do vazby, který státní zástupce akceptoval,“ dodala policejní mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám