Hlavní obsah

Mladíka obvinili za smrt hokejového fanouška v Havířově

Právo, hon
Havířov

V kauze hokejového fanouška, který zemřel 26. října při krvavém incidentu nedaleko stadionu v Havířově, zahájila policie trestní stíhání 20letého muže. Muže v pátek obvinila z ublížení na zdraví s následkem smrti.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

O vývoji v případu v pátek informovala policejní mluvčí Soňa Štětínská. K tragédii došlo v podvečerních hodinách mimo prostor stadionu. Při potyčce upadl fanoušek na zem a způsobil si zranění, na jehož následky později zemřel.

„Krajští kriminalisté v pátek obvinili dvacetiletého muže z trestných činů ublížení na zdraví s následkem smrti a výtržnictví,“ uvedla Štětínská bez bližších podrobností.

Obviněný je stíhán na svobodě, policie neshledala důvod pro jeho vzetí do vazby. Na dotaz, zda může policie potvrdit spekulace, že na fanouška zaútočil jeden z členů pořadatelské služby, jak se šířilo na sociálních sítích, sdělila, že tyto informace policie zatím komentovat nebude.

Havířovský fanoušek zemřel po incidentu před stadionem, spekuluje se o konfliktu s ochrankou

Krimi

O podezření ale svědčí fakt, že vedení klubu HC Havířov se rozhodlo na další zápisy využívat služby jiné bezpečnostní agentury, a to minimálně do doby, než se celá záležitost prošetří.

Na památku zemřelého fanouška také byla držena minuta ticha před domácím utkáním s Litoměřicemi.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám