Hlavní obsah

Mladíka obviněného z vraždy 18leté spolužačky z Plzeňska poslal soud do vazby

Právo, Patrik Biskup
Plzeň

Za mřížemi vazební cely skončil ve čtvrtek 18letý mladík z Plzeňska, kterého policie obvinila z pondělní vraždy stejně staré spolužačky. Poslal ho tam Okresní soud Plzeň-jih. Akceptoval návrh státního zástupce, podle kterého by mohl obviněný uprchnout nebo se skrývat a dále z důvodu, že by mohl v trestné činnosti pokračovat. Uvalení vazby Právu potvrdil žalobce Jiří Richtr, který dozoruje vyšetřování případu.

BEZ KOMENTÁŘE: Mladík obviněný z vraždy dívky skončil ve vazběVideo: Patrik Biskup, Právo

 
Článek

Mladík podle policie dívku zabil v domě, kde bydlela s rodiči. Přijel za ní v den jejích narozenin. „Dívka podlehla bodnořezným zraněním, uvedla krajská policejní mluvčí Markéta Fialová. Podezřelého zadrželi kriminalisté na místě. „Svůj čin předem plánoval,“ pokračovala Fialová s tím, že jeho motivem měla být neopětovaná láska.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Obviněný z vraždy ve Zdemyslicích

Ostatně kvůli tomu se také mladík na sklonku loňského roku pokusil o sebevraždu a skončil na několik týdnů na psychiatrii. Na jaře pak přestoupil na jinou školu.

Za vraždu mu hrozí až 20 let vězení. V minulosti neměl nikdy žádný konflikt se zákonem. Jeho okolí o něm dokonce mluví jako o pohodovém a naprosto bezproblémovém klukovi.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám