Hlavní obsah

Mladík zkoušel, zda ho zasáhne proud, zasáhl

KARLOVY VARY

Dvaadvacetiletého muže zasáhl v úterý odpoledne v Karlových Varech elektrický proud z železniční troleje. Muž utrpěl popáleniny třetího stupně na rukou a byl převezen do nemocnice. Podle informací záchranné služby mladík nejspíš zkoušel, zda ho proud zasáhne.

Foto: Alžběta Trousilová, Novinky

Mladíka zasáhl proud z elektrického vedení nad tratí.

Článek

Vysoké napětí mladíka podle záchranářů zasáhlo na lávce vedoucí přes koleje u Horního nádraží. Jak se mohl z lávky přiblížit k drátům tak blízko, aby se vytvořil elektrický oblouk, není zatím jasné. Jednou z možností je, že přelezl zábradlí, a dostal se tak nad troleje.

"Popálené měl obě ruce až po předloktí, ale při našem zásahu byl při vědomí a komunikoval. Údajně tvrdil, že si chtěl vyzkoušet, jestli ho může proud zasáhnout," řekl mluvčí karlovarské záchranné služby Lukáš Hutta.

V Karlovarském kraji je to letos už třetí případ zranění elektrickým proudem z železničních trolejí. Před nedávnem vážně popálilo vysoké napětí dvě dívky v Sokolově, když vylezly na odstavený vagon. Zhruba měsíc před tím ve stejné stanici popálil proud chlapce, který rovněž vylezl na vagon.

Reklama

Výběr článků

Načítám