Hlavní obsah

Mladík z Prachatic na videu brutálně týral psa, škrtil ho a kopal

Právo, orh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prachatice

Prachatičtí kriminalisté vyšetřují 24letého muže z Prachatic, který brutálně týral štěně labradorského retrívra. Opakovaně je škrtil a kopal do něj. Prozradilo ho video, které natočil jeho kamarád a na Facebooku ho sdílely tisíce lidí. Video svou brutalitou pobouřilo uživatele a nyní už na sociálních sítích není.

Foto: Jihočeská televize

Muž týral v Prachaticích psa

Článek

„Kriminalistům případ oznámili redaktoři Jihočeské televize, kteří měli video k dispozici. Případem se zabýváme a zatím nebylo vznesené obvinění. Člověka, který psa týrá, však policie zná,“ potvrdila Právu mluvčí prachatické policie Martina Joklová.

Zdůraznila, že pes, který trpěl, je už mimo dosah majitele.

Drastické záběry z videa pobouřily nejen chovatele psů, ale celou řadu dalších lidí. Muž psa zvedá za krk, škrtí ho a kope do něj. Nevadí mu ani strach psa, který kňučí a brání se, a neukázní jej ani výzvy kamaráda, aby toho nechal.

Nyní je pes v péči veterinářů ve Vimperku. Podle zpráv z ordinace byl ve velmi špatném stavu. „Nyní je stabilizovaný, ale bude se delší dobu léčit,“ konstatuje ordinace.

Muži, který takto opakovaně napadal svého psa, hrozí až dva roky vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám