Hlavní obsah

Mladík v audi u Jičína neunesl, že ho předjel superb, jeho řidiči hrozil pistolí

Novinky, kub

Vybržďování, vzájemné předjíždění a gestikulace provázely incident mezi dvěma řidiči na silnici u Jičína. Nebezpečný konflikt odehrávající se za jízdy vyvrcholil tím, že řidič audi mířil plynovou pistolí na svého soka v jízdě. Policie podezřelého dopadla a podezírá ho z nebezpečného vyhrožování.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Incident se odehrál na silnici I/16 v pátek dopoledne, o případu informovala v pondělí mluvčí policie Lenka Burýšková. Její kolegové podezřívají pětadvacetiletého muže z Vrchlabí, že za volantem osobního auta Audi A8 ohrožoval za jízdy plynovou pistolí dvaapadesátiletého řidiče vozidla Škoda Superb.

Řidič superbu jel podle vyšetřovatelů od Mladé Boleslavi na Jičín a v jednom úseku předjel audi, jehož řidič prý začal nejprve superb problikávat a pak se na něj pověsil a držel se v jeho těsné blízkosti. „Následně měl řidiče předjet na plné čáře, zařadit se před něj a začít se svým vozidlem zpomalovat, na což řidič superbu zareagoval gestikulací,“ popsala situaci mluvčí.

Řidič: Je to nedorozumění

Mezi řidiči podle ní následovalo další vzájemné předjíždění. „Řidič audi náhle zpomalil a poté, co se jeho vozidlo dostalo na úroveň superbu a získal tak s řidičem oční kontakt, zvedl ruku a začal mířit směrem k jeho vozidlu střelnou zbraní. Než prý dokončil předjíždění, zbraní prý na řidiče ještě zamával a pomalou jízdou jej přiměl k předjetí,“ sdělila Burýšková.

Řidič superbu pak vjel do Jičína, a když viděl, že je mu druhé auto stále v patách, zavolal policii, která podezřelého řidiče vypátrala. „Dobrovolně vydal plynovou pistoli značky Ekol včetně zásobníku a k celé věci uvedl, že se jedná o velké nedorozumění,“ dodala mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám