Hlavní obsah

Mladík ujížděl policii se ženou a dětmi v autě. Na útěku ho nezastavily ani výstřely

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražští kriminalisté dopadli devatenáctiletého mladíka, který před hlídkou ujížděl v autě. Když ho zastavil, pokračoval dál v útěku, přičemž policisté několikrát varovně vystřelili. Podezřelého řidiče nakonec hlídka dopadla, jak se krčí u garáží. V pronásledovaném autě přitom vezl ženu s dětmi.

Foto: Policie ČR

Policie řidiče pronásledovala v Praze 4

Článek

Policejní hlídka si všimla podezřelého auta v pondělí večer v ulici Na Záhonech v Praze 4. Vozidlo nemělo zapnutá světla, jelo podezřele pomalu a kličkovalo. Když policisté zapnuli modré majáky s nápisem Stop, řidič začal ujíždět. O případu ve středu informovala mluvčí policie Lucie Drábková.

Mladík s autem vjel na úzký chodník, kde podle mluvčí odřel zaparkované vozidlo značky Jaguar. „To ho však neodradilo a pokračoval jízdou po chodníku, odkud řízení strhl do ostré zatáčky ulice Krajová a pak vozidlo zastavil. Ani teď se nehodlal policistům vzdát a dal se na útěk ke garážím a hustšímu stromovému porostu,” popsala Drábková.

Honičku taxikářů odnesl zákazník smrtí

Krimi

Řidič při běhu podezřele prohledával rukama svoji bundu, policisté proto měli podezření, že má zbraň. „Využili proto svého oprávnění a několikrát použili donucovací prostředek varovný výstřel. S podezřelým řidičem to ale ani nehnulo, pokračoval dál v běhu a přitom stihl ještě častovat policisty urážkami,” upřesnila mluvčí.

Foto: Policie ČR

Policisté použili jako donucovací prostředek varovný výstřel

Mladík pak přeskočil plot v ulici Na Záhonech a ukryl se u zahradní chatky, kde ho nakonec policisté našli, jak se krčil u zdi. „Netušili však, jaké je čeká překvapení při návratu k vozidlu, kterým řidič ujížděl. Uvnitř totiž seděla žena a dvě děti. Naštěstí nikdo neutrpěl újmu na zdraví. Heslo, které měl řidič nalepené pod registrační značkou, bylo asi jeho životním mottem: 'Je lepší být mrtvý než druhý',” dodala Drábková.

Při prověřování vyšlo najevo, že mladý řidič měl platný zákaz řízení, navíc byl pod vlivem omamných látek, přičemž se sám přiznal, že užil pervitin. Policie ho podezírá z několika trestných činů, hrozí mu až tři roky vězení.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám