Hlavní obsah

Mladík terorizoval příbuzné, nepomohl ani zákaz přibližování

Právo, miv
Hodonín

Nepoučitelný byl pětadvacetiletý mladík z Hodonínska, který nejenže ignoroval soudem vyřčený zákaz přiblížit se k příbuzným, ale dokonce se do jejich domu vloupal. Adekvátní reakce ze strany zákona se dočkal brzy.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Čtyři trestné činy má od pondělka na svědomí pětadvacetiletý mladík z Hodonínska. Ten totiž dlouhodobě, ale hlavně zcela nevhodně obtěžoval své blízké příbuzné, až byl na něj okresním soudem vydán zákaz přibližování. Ale ani to mu však nevadilo, aby je opakovaně nejrůznějšími způsoby nadále obtěžoval,“ uvedl policejní mluvčí Petr Vala.

Muž na Sokolovsku udeřil podle policie spící ženu pěstí. Pak jí nožem hrozil smrtí

Krimi

Přidal i výčet konfliktů se zákonem, policisté počínání muže vyhodnotili jako trestné činy maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, krádež a navíc ještě porušování domovní svobody.

Muž z Karlovarska týral těhotnou přítelkyni. Hrozí mu až osm let

Krimi

Uvedeného jednání se podle kriminalistů dopustil, když se navzdory soudnímu zákazu přibližování vloupal do domu a po příbuzných požadoval vydání cenností. „Když u nich narazil, odcizil alespoň platební kartu a z domu bleskově utekl. Naštěstí byl zanedlouho dopaden hlídkou a umístěn do policejní cely, kde si už v klidu počká na soud,“ doplnil mluvčí.

Minimálně po dobu pobytu muže v zamřížovaném prostředí má rodina jistý klid. Až se případ dostane k soudu, může soudce počínání povedeného mladíka „ocenit“ až dvouletým trestem odnětí svobody.

Reklama

Výběr článků

Načítám