Hlavní obsah

Mladík se v hospodě chvástal loupežemi, zanedlouho byl zadržen i s kumpány

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Na vychloubání v hospodě doplatil 18letý lupič, který spolu s dalšími dvěma mladíky přepadl dvě čerpací stanice v Brně a plánoval přepadnout zlatnictví. Policisté ho během několika hodin zadrželi.

Článek

Mladíci se při přepadeních maskovali kuklami a používali zbraně. Loupežemi, při nichž nebyl nikdo zraněn, způsobili škodu zhruba 30 tisíc korun. Hrozí jim až deset let vězení.

"U muže, jenž se chvástal loupežemi, jsme našli zbraň, kterou používal, a také část lupu. K dopadení zbývajících mladíků nám pomohly záběry z bezpečnostních kamer," řekl mluvčí policie Pavel Šváb.

Šéfem gangu byl 21letý muž, který se s dvěma 18letými mladíky, kteří byli z výchovného ústavu, seznámil na Facebooku. On sám se držel v ústraní, protože byl na začátku roku amnestován. Policisté ho zadrželi druhý den v zaměstnání.

"Posledního z trojice pachatelů zadrželi kriminalisté přímo na ulici. A byl nejvyšší čas. V tašce u sebe měl náhradní oblečení, kuklu, novou zbraň a v hlavě plán na přepadení zlatnictví," uzavřel mluvčí policie.

Reklama

Výběr článků

Načítám