Hlavní obsah

Mladík roky zneužíval svoji neteř, dostal šest let

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prostějov

Představu hodného strýčka si poněkud poupravil devětadvacetiletý Richard K. z Prostějovska. Dlouhé roky pohlavně zneužíval dnes sedmnáctiletou neteř. Podle znalců si dívka zřejmě až do konce života ponese ze zážitků velké psychické problémy. Krajský soud v Brně zvrhlého strýce potrestal celkem šesti lety vězení.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Mladý muž si u soudu neustále zakrýval svou tvář.

Článek

Poprvé si své choutky na malé neteři vybíjel ještě jako devatenáctiletý mladík, kdy dívenku doma osahával na genitáliích, přestože její věk dobře znal. Takřka ve stejné době si za oběť vyhlédl i tehdy třináctiletou sestřenici, kterou taktéž osahával po celém těle. Pak si zřejmě uvědomil, že s ním není něco v pořádku a vyhledal odborné léčení.

Démon chtíče v něm ale přežíval stále a naplno se projevil v roce 2005. Za cíl svých sexuálních choutek si znovu vyhlédl neteř, kterou v noci opakovaně osahával k dosažení svého vlastního uspokojení.

Postupem měsíců už mu ale jen sahání přestalo stačit a po dívce požadoval i jiné sexuální praktiky. Vše vyvrcholilo až souloží, po které dívka překonala strach a svěřila se své matce.

Kritice neušla ani celá rodina

„Následkem jednání obžalovaného se u dívky projevila depresivní porucha provázená předkolapsovými stavy. Došlo u ní k traumatické sexualizaci, má problémy při sociálních kontaktech se svými vrstevníky a i přes léčbu budou následky závažné a zřejmě i trvalé,“ prohlásil soudce Aleš Novotný.

Znalci u muže diagnostikovali pedofilii. Soudce Novotný také upozornil, že obžalovanému v roce 2005 muselo být jasné, čeho se dopouští, zvlášť po předchozí léčbě. Kritice ze strany soudu ale neušla ani celá rodina. „Na soud působí nezdravým dojmem, neexistoval tam nikdo, kdo by poškozené mohl poskytnout základní lidskou pomoc,“ upozornil Novotný.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám