Hlavní obsah

Mladík předstíral únos, policie měla manévry

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Doslova policejní manévry vyprovokoval ve středu sedmnáctiletý mladík z Plzně, který anonymně zavolal na tísňovou linku, kde oznámil, že byl unesen a že jej únosci drží na neznámém místě. Kriminalisté po několikahodinovém intenzivním pátrání o víkendu mladíka objevili v opuštěné stodole v Borovech na Klatovsku.

Článek

Špinavý, v potrhaném oblečení a s vytřeštěnýma očima seděl na zemi a ruce měl připoutané želízky k dřevěnému trámku. "Tvrdil, že jej neznámí muži násilím naložili do automobilu, dali mu přes hlavu pytel a odvezli až sem, kde ho připoutali. Na první dojem to působilo velmi věrohodně," řekl policista obeznámený s případem.

Podle něj mladík barvitě líčil, jak se s ním únosci vůbec nemazlili. Prý využil jejich chvilkové nepozornosti, aby přivolal pomoc mobilem, který mu zabavili až později. Mladík se ale do výplodu své bujné fantazie začal postupně zamotávat, až se doznal, že si to celé vymyslel.

"Ve skutečnosti přijel na místo autobusem a ještě cestou zalarmoval policisty. Pak si sám scvakl pouta tak silně, že nebýt policistů, kteří jej objevili, mohl si přivodit velmi vážné zdravotní potíže," dodal zdroj. Kriminalisté mladíka vystopovali podle polohy vysílače mobilního operátora, přes který volal.

Muž zaměstnává policii neustále

Jde o psychicky narušeného člověka, který je pro záchranáře starým známým. Loni chtěl skákat z mostu v Doudlevcích a do lomu ve Štěnovicích, před dvěma roky nahlásil bombu při Apriliádě na plzeňském náměstí, v obchodních centrech i v nemocnici, kde byl hospitalizován.

Snad nejvíce záchranáře vyděsil začátkem letošního roku, kdy se chtěl zaživa upálit u hřbitovní zdi v Plzni. "Když jsme přijeli na místo, seděl na zemi celý politý benzínem a vedle sebe měl rozdělaný ohýnek. Křičel, že do něho vběhne. Museli jsme se k němu nepozorovaně přiblížit a proudem vody ho zpacifikovat," vzpomínal na lednové drama tehdejší velitel hasičského zásahu Josef Neliba.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám