Hlavní obsah

Mladík na pervitinu házel v Praze ze střechy beton. Jdu se zabít, řekl policii a omdlel

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Naštěstí jen poškozenými auty skončilo v Praze řádění 19letého mladíka, který z pětipatrového domu na Vyšehradě házel betonové kryty z komínů dolů na ulici. Policie ho našla na střeše a následovalo dramatické zadržení, kdy mladík pod vlivem drog hrozil sebevraždou. Policie pak zjistila, že v době, kdy měl kryty házet dolů, prošlo po ulici dvacet lidí včetně žen s kočárky.

Mladík házel beton ze střechyVideo: Policie ČR

 
Článek

Incident se stal minulý týden ve středu ve Vratislavově ulici na pražském Vyšehradě. Ze střechy pětipatrového domu padaly betonové kryty vymetacích otvorů komínů, informoval v pondělí o případu mluvčí policie Jan Daněk.

„Dopadly na ulici, kde chodili lidé a byla zaparkovaná auta. Naštěstí nikdo nebyl zraněn a byla poškozená pouze dvě vozidla, na kterých vznikla škoda několik desítek tisíc korun,” uvedl mluvčí.

Policisté se nejdřív nemohli dostat na střechu, vyrazili proto jedny dveře a prolezli střešním oknem. Podezřelého vzápětí našli, byl ve žlabu střechy a rukou se držel hromosvodu.

Těhotná žena povzbuzená pervitinem házela v Praze z balkonu dlažbu

Krimi

„Když spatřil policisty, tak jim řekl, že nebude dělat problém a jde akorát spáchat sebevraždu. V ten okamžik omdlel a jeho tělo začalo bezvládně sklouzávat ze střechy. Policisté ho zachytili za bundu a snažili se ho zachránit, nicméně v ten okamžik se muž probral, začal se aktivně bránit a zkoušel se jim vysmeknout,” popsal situaci Daněk.

Foto: Policie ČR

Beton, který měl mladík házet ze střechy, poškodil auta.

Policisté mladíka nakonec zpacifikovali a předali do péče záchranky. Následné prověřování ukázalo, že byl pod vlivem pervitinu. Policie případ vyšetřuje jako obecné ohrožení, výtržnictví a poškození cizí věci, za což hrozí až osm let vězení. Jestli mladíka již obvinila, policie neupřesnila.

Strážníkům v Praze ujížděl karavan, řídil ho zdrogovaný muž se zákazem řízení

Krimi

„Celková škoda na vozidlech, střeše a dalším vybavení domu byla vyčíslena na více než 100 000 korun. Kriminalisté zjistili, že v době, kdy muž házel ze střechy betonové kryty, prošlo okolo domu asi dvacet lidí. Ve dvou případech se jednalo dokonce o ženu s kočárkem,” dodal mluvčí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám